.yui3-widget yui3-block-base yui3-block-parent-base sqs-block-html sqs-block html-block {padding:0px; }

Digitalni možgani

Poslanstvo našega podjetja je poučevanje (dolgočasnih) teoretičnih podlag za praktično delo računovodskih strokovnjakov. S pomočjo nevrološkega razumevanja razvoja možganov lahko 'učitelji' obogatimo svojo pedagoško prakso, zato je stalno spremljanje novih odkritij in njihov prenos v poučevanje nujno. Ko smo prebrali prvo knjigo z naslovom Digitalna demenca je bilo povsem naravno da vzamemo v roko še drugo knjigo, ki jo je napisal Dr. Manfred Spitzer, eden najpomembnejših nemških raziskovalcev delovanja možganov in avtor več knjižnih uspešnic z naslovom Epidemija pametnih telefonov.

Ugotovitve in napotki, ki jih ti dve knjigi prinašata v naša življenja so neprecenljivi. V počitniškem obdobju jih lahko takoj uresničimo. Izkoristite poletni čas za pristne stike z živimi ljudmi, ne z 'živimi' stvarmi, kot sta računalnik in telefon. Avtor takoj na začetku prve knjige zapiše: Pustite križanke in sudoku. Ukvarjajte se s svojimi vnuki.

Digitalna demenca

Manfred Spitzer

Knjiga se ukvarja s problematiko, povezano s sodobno tehnologijo in njenim vplivom na našo pamet, spomin ter način razmišljanja. Avtor knjige raziskuje, kako nenehna izpostavljenost internetu, družbenim omrežjem in digitalnim napravam vpliva na našo sposobnost koncentracije, razumevanje in kritično razmišljanje. Digitalna demenca je pomembno branje za vse, ki se želijo bolje razumeti vpliv sodobne tehnologije na naše možgane in poiskati načine za ohranjanje mentalne jasnosti v digitalni dobi.

Povezava do knjige

Epidemija pametnih telefonov

Manfred Spitzer

Epidemija pametnih telefonov je knjiga, ki se ukvarja z aktualno temo odvisnosti od pametnih telefonov in vplivom te odvisnosti na naše življenje. Avtor knjige se poglobi v mehanizme, ki nas zasvojijo s telefoni, in raziskuje, kako ta odvisnost vpliva na naše medosebne odnose, produktivnost, mentalno zdravje in celo fizično blagostanje. Po njegovem mnenju je najslabše, kar lahko počneš, ko si zdolgočasen, ubijanje časa z gledanjem nesmiselnih vsebin na pametnem telefonu. Pogovoru z avtorjem lahko prisluhnete na tej povezavi.

Povezava do knjige

IHC