.yui3-widget yui3-block-base yui3-block-parent-base sqs-block-html sqs-block html-block {padding:0px; }
Back to All Events

Najemi - od standarda do izračunov

  • Tax-Fin-Lex d.o.o. Železna cesta 18 Ljubljana Slovenia (map)
ILU_BN_NAJEMI.jpg
ANR B.jpg

CENA: 220EUR + DDV

Nova ureditev najemov je računovodski stroki znana že leto dni. Kljub temu, se večina podjetij s tem področjem ni prav veliko ukvarjala. Za to je več vzrokov. Ponudniki programskih rešitev za podporo računovodenju so obljubili rešitve do konca poslovnega leta. Tudi revizijska stroka je v predrevizijah ‘preskočila’ to tematiko, saj ni imela kaj pregledovati. 

Zdaj pa gre zares. To je razvidno iz vprašanj, ki so nam jih v decembru poslali uporabniki našega izdelka e-Asistent: Najemi, ki je alternativa klasičnemu seminarju o najemih. 

Seminar bo zelo praktično naravnan. Opozorili bomo na razlike med SRS in MSRP (nekaj jih je), osredotočili pa se bomo na vprašanja iz prakse v povezavi s posameznimi členi standardov. Znana je tudi davčna obravnava prihodkov in odhodkov povezanih z najemi. 

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?

Seminar je namenjen vsem, ki morate v praksi pripraviti računovodske izkaze, kot tudi revizorjem, ki bodo rezultate računovodij pregledovali. Od udeležencev pričakujemo osnovno poznavanje zahtev standardov. 

PROGRAM

12:00 – 13:30

Teoretične podlage (SRS in MSRP)

  • Kdaj govorimo o najemih

  • Kako določiti trajanje najema (posebnosti pogodbe za nedoločen čas)

  • Katero diskontno stopnjo uporabiti

  • DDV in najemi - neodbitni delež

  • DDPO - amortizacija pravice do uporabe in obresti povezane z najemi

13:30 – 14:00

Odmor

14:00 – 15:30

Problemi v praksi

  • Aktualna vprašanja uporabnikov zbirke MSRP in odgovori Odbora za pojasnjevanje MSRP (IFRIC)

  • Zgledi knjiženj s komentarjem

  • Zgled razkritij v letnem poročilu - ob prehodu in kasneje

KDO BO Z VAMI

silva.png

Silva Koritnik Rakela, DipIFR

Bivša pooblaščena revizorka z dolgoletnimi izkušnjami z mednarodnimi podjetji in strokovnjakinja iz poznavanja MSRP in SRS. Trenutno vso svoje znanje usmerja v ustvarjanje učnih e-gradiv in v predavanja v živo in na spletu.

 

* V skladu s soglasjem Agencije za javni nadzor nad revidiranjem za izvajanje letne programa izobraževanja za leto 2020, ki se priznava kot stalno dodatno strokovno izobraževanje pooblaščenega revizorja je izobraževanje označeno z oznako B.