.yui3-widget yui3-block-base yui3-block-parent-base sqs-block-html sqs-block html-block {padding:0px; }

Imamo vse kar potrebujete pri dnevnem delu v računovodstvu

Vse strokovne podlage, ki jih bodo računovodje potrebovali v letu 2016 so bile že javno objavljene: Slovenski računovodski standardi v začetku decembra lanskega leta in Enotni kontni okvir prav na Silvestrovo. Januar je prav gotovo mesec, ko ni ravno veliko časa za izobraževanje. S spremembami SRS se boste podrobneje seznanjali še v prihodnjih mesecih – tudi z uporabo našega novega produkta, e-paketa SRS 2016. Nekaterih opravil pa ni možno odložiti...

Številni se že ukvarjate z nastavitvijo kontnega načrta 2016. O kontnem okviru in kontnem načrtu sem pisala tudi v članku SRS 2016 - Kontni okvir in kontni načrt, objavljenem v TFL Glasniku. Na spletni strani Slovenskega inštituta za revizijo je bil 5. 1. 2016 objavljen tudi Priporočeni enotni kontni načrt, katerega uporaba je neobvezna. In kakšne so spremembe?

Da bi vam prihranili čas in branje teksta, ki bi vam razložil kaj se je spremenilo, smo, kot vedno ob pomembnejših spremembah, pripravili primerjalni pregled kontnega načrta. Na svoj računalnik silahko prenesete EXCEL datoteko, v kateri so primerjalno prikazani kontni načrti 2010, 2013 in 2016. 

To vam utegne priti prav, ko boste imeli v rokah bilance iz prejšnjih obdobij. V PDF obliki pa so zbrane samo tiste postavke iz kontnega načrta 2016, ki so se spremenile. Berite in uporabljajte, kakor vam je ljubše.

Naj ob tem opozorimo na avtorske pravice glede kontnega načrta 2016, ki jih ima Slovenski inštitut za revizijo